Onboarding

Danske studier viser, at det koster kr +400.000 at ansætte en ny medarbejder i direkte omkostninger, hvortil der kommer tabt indtjening, indtil personen er fuldt indkørt i virksomheden. I en analyse udarbejdet af Dansk Arbejdsgiverforening i 2013 viser at personaleomsætningen i danske virksomheder ligger mellem 20 – 30% afhængig af industri og branche. Desværre udgør nyansatte medarbejdere ofte en stor del af personaleomsætningen.

HUCAPA har udviklet to forskellige onboarding ydelser.

Dedikeret Onboarding er en ydelser hvor vi aktivt går ind og tager hånd om onboarding af en ny medarbejder. Det er tysk ledere eller direktører, hvor der er behov for at der hurtig skabes resultatet, og netop de resultater som blev aftalt i forbindelse med ansættelsen. Sammen med virksomheden udarbejder vi planer for onboarding-forløbet. Vi laver løbende og tæt opfølgning, som starter før tiltrædelsen og fortsætter i det aftalte tidsrum som kan være 3 til 6 måneder. Som en del af forløbet vil vi sikre at aftalt handlingsplaner bliver udarbejdet og effektueret i forhold til de aftalt mål fra ansættelsen.

Organisatorisk Onboarding er et koncept, som udarbejdes og følges af hele organisationen i alle nyansættelser. Ud over at sikre hele forberedelsesdelen før kandidatens tiltrædelse, så sikrer vi via konceptet at virksomheden også formaliserer og ændrer organiseringen omkring den del af onboarding processen, som ligger efter 1. dag på jobbet.

Det drejer sig om at bringe den nyansatte op to speed så hurtigt som muligt, men endnu mere vigtigt, at møde deres forventninger og sikre en social integration i virksomheden – faktorer som nylige studier viser, er nøglen til at få high performance medarbejdere og at fastholde dem.

Identificering af og integration af Talents Management er en anden vigtig forretningsmulighed, som vores kunder realiserer ved implementeringen af Onboarding konceptet fra HUCAPA. Konceptet er 90% forretningsimplementering og 10% til opsætning af standard IT applikationer, som f.eks. SharePoint og MS Office, som kunderne allerede kender og bruger. Konceptets skabeloner, workshop pakker, proces design giver os mulighed for at tilbyde vores kunder et fastpris projekt med en meget hurtigt implementering.